Uppsala

Var i Uppsala igår och lyssnade om Djursjuksköterska programmet. Var mycket intressant, funderar på att bli en sådan :)

Dagen började med att jag steg upp kl.5.30 för att hinna göra mig i ordning och ta mig till skolan där en buss skulle vänta och gå kl.7.00.

På bussresan dit tittade vi på en film som hette "Offside". Berättar lite om den i stora drag: Handlar om en arbetslös pappa som gillar att spela fotboll och hans pappa var tränare men var gammal och satt i rullstol. "Pappan", kommer inte ihåg vad han hette i filmen :P, spelade i ett lag som inte alls var bra och dom skulle va tvungna att lägga ner fotbollslaget om dom inte vann alla matcherna. En utav fotbollspelarna träffar på Duncan som var en proffsfotbollsspelare och han började coacha laget.

När vi kom fram till uppsala universitet fanns det bussar till var och en av föreläsningarna men dock inte till dom som föreläsningarna låg nära universitetet. Dom fick en karta och fick ta sig dit dom skulle på egen hand.

Det var bara jag och en till från Soltorg som hade valt att lyssna på djursjuksköterska så vi var tillsammans hela dagen och gjorde varandra sällskap. Vi fick fika när vi kom dit som bestod av en macka med sallad, ost och gurka.
Sen var det föreläsning i 1 h och lunch efter det. Sedan så gick vi för att se hur dom har det när dom obducerar så vi fick se en häst som var obducerad. Man såg tarmar, hjärnan, hjärtat och allt det där. Var inte så farligt att se det men det luktade inte så gott. När vi var klara där så fikade vi igen men den här gången bestod det av en bulle .

Bussarna åkte sedan hem vid 15.00 så vid 16.30 var vi tillbaka vid skolan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0