Ledig idag

idag har jag varit ledig från skolan, alltså hade inga lektioner :P
Kunde sova hur länge jag ville men jag gick upp efter kl.9.00 och åt frukost.
Har inte gjort så speciellt mycket idag. Har lyssnat på Jonathans nya skiva och ritat lite.
Tittade även på en japansk serie som jag och mina syrror fick från en kompis som heter "One Piece".
Trodde inte att den skulle vara så bra men såg 3 avsnitt .

På lördag blir det Avesta festivalen som gäller med mina syrror och Josse <3



Justin Lanning <3

Lyssnar på Justin Lanning´s underbara musik <3
På klippet nedan är från kanalen MTV som sände ett program som hette SCORE som Justin var med i.
Var första gången jag såg honom på tv och tyckte om hans låt "Closer to you" som han skrev i programmet till en tjej som hade valt 4 ord som han skulle ha med i texten, han tävlade mot en annan kille om en dejt med tjejen.

Justin var 19 år när han var med i programmet och fyller 24 år den 28 november.


Justin Lanning- Closer to you

Västerås/ söndag

På söndagmorgon åkte jag, mina systrar, mamma & pappa till Västerås eftersom vi skulle till IKEA för att beställa hem saker till vårt kök som vi ska renovera nu under sommaren. Tog ett tag där eftersom det var kö till dom som tog beställningar. Åkte senare och hämtade min bror som bor i Västerås och vi åkte tillsammans till Bauhaus för att titta på duschkabiner som kommer att behövas till våra badrum som just nu håller på att renoveras. 

Efter det så åke vi till en klädaffär som hade jättefina kläder! Dom hade sina priser men inte så farligt för att vara så fina. Såg 2 st plagg som jag tänkte köpa men ingen av dom passade. Den ena var för stor upptill och den andra hade ett hål och satt inte alls bra på mig eftersom det var storlek S/M och jag brukar ha S eller XS i kläder. 
Var även inne på en skoaffär men hittade dock inget. 

Efter att ha gått runt lite så åkte vi hem till min bror  och åt mat och sedan så spelade vi BUZZ. Var hur skoj so helst! <3
Spelade även lite andra spel.


 

Tisdag

Skolan som vanligt. Hade ute idrott och vi fick spela brännboll och efter halva tiden av vår idrottslektion så spelade vi något annat som jag inte kommer ihåg vad det heter. 

Efter skolan följde jag med Martina och pappa ner till stan. Martina skulle lämna böcker på biblioteket och sedan gå till Alexandras brud och bal för att få hennes klänning uppsydd. Efter det var vi på banken för att Martina skulle hämta ut sitt ID-kort. 

När vi kom hem från stan så bakade jag chokladbollar, mums :P
Sen tittade jag på House på tv fast jag missade typ halva avsnittet.  


Talang



Victor Persson - I will always love you

(Min favorit i programmet)

E.M.D. i Uppsala

Gick upp tidigt för att hinna med tåget till Uppsala med mina systrar. Kom fram till uppsala kvart i elva tror jag att det var.
Vår syrra som bor där kom och hämta oss från tågstationen och hennes pojkvän oxå :)

Var hemma hos vår syrra och åt mat innan vi gick till Möller bil där E.M.D. skulle vara. Det fanns norska och svenska flaggor på scenen och man fick ta gratis glass. E.M.D. kom upp på scenen vid 16.00 och sjöng "Alone", "Jennie Let Me Love You", "Youngblood" och "Baby Goodbye". Dom gjorde en entré med en bil och stannade en bit från scenen.
Danny tog vår kamera när Martina stod och filmade och filmade sig själv och lite i publiken. Matte och Erik sjöng in i kameran oxå, det var skoj :) 

Efter det så fick E.M.D. inviga Möller bil och därefter var det signering. Vi fick lov att köpa en RUN-EMD - tröja för att komma upp för att skivorna som vi hade med oss var signerade sen förrut... men men ..det var det värt XD
Matte pratade oxå mycket när vi var uppe på signeringen. Var nog det mesta som han har sagt från dom alla andra gångerna som vi har varit uppe på signeringarna.

Lite bilder från dagen:

    
Danny & Jag                          E.M.D.                              T-shirten



En affisch som vi tog utanför :P


Friluftsdag idag

Har friluftsdag idag. Börjar kl.12.00 och håller på i max 2h så det blir en kort dag idag och sovmorgon fick man oxå :)
Nu i morse så kom äntligen en snickare som ska fixa våra badrum. Han kom och tittade på dom och åkte sedan men han kommer tillbaka.

Känner inte riktigt för att ha friluftsdag idag efter att ha sprungit 8:an igår på idrotten, det känns i bena idag.
Kommer att få tillräckligt med motion idag iaf. Först ska jag cykla till skolan som tar ca 30 min och sedan gå promenaden, tror att det var 9 km, och sedan ska jag cykla hem.
Får se om jag måste cykla till musikskolan också på eftermiddagen.

Helgen

Var hemma hos en vän till familjen över helgen och sov över där.
Här är en bild:


PEACE!

Stockholm idag

Var i stockholm idag med min bildklass. Vi var 19 st totalt av alla elever som åkte dit med Rolf och tittade inne på Nationalmuseét. Vi hade en guide som berättade om olika tavlor och så. Efter besöket i Nationalmuseét så tog vi en buss till Sveriges Television. Där visade Rolfs kompis, som jobbardär, oss runt i olika studior som dom spelar in olika program, bl a Babben & Co, Lilla sportspegeln, Parlamentet och Bolibompa.

Fast på Bolibompa fick vi inte gå in och titta eftersom dom spelade in sketcher jus då. Dom höll oxå på att spela in lite inför julkalendern oxå i den första studion där Let´s Dance och Så ska det låta har spelat in. Efter det så fick vi gå in och kika i Rolfs kompis kontor och se hur han arbetade. Han ritar i ett program och ljussätter scenerna och lägger in kameravinklar så som det ska se ut och gör en filmpresentation av det. Vet inte om ni fattar hur jag menar men det var iaf häftigt och det tar en tid att göra allt det där som han gör. Han är förresten scenograf.

Efter att vi var klar på Sveriges Television så tog vi bussen in till stan. Vi käkade på McDonalds jag och mina kompisar, Ravin & Kristin. Efter det så gick vi runt i affärer eftersom Ravin inte har köpt en studentklänning än så vi tittade runt för att se om det fanns nån som hon gillade.

Vid kl.15.00 gick vi tillbaka till Nationalmuseét för att möta Kristins och Ravins kompis Ali. Eftersom jag inte har träffat han tidigare så presenterade vi oss för varandra och sedan gick vi och satte oss vid ett bord och pratade. Ali berättade lite om sig själv och vad hans föräldrar jobbar med.Ravin sa till mig att han jobbar som modell för ett eller flera klädmärken. Kommer dock inte ihåg för vilket/vilka.

När klockan närmade sig efter 17.00 så sa vi hej då till Ali och gick tillbaka till tågstationen eftersom tåget skulle gå 17.44 men vi skulle träffas innan så att läraren skulle ha koll på oss. Kom dit 17.41, vi var dom sista.

På vägen hem i tåget så åt jag kvällsmat som bestod av baguetter som jag hade gjort iordning kvällen före och juice.
Lyssnade även på musik som jag hade på mobilen och kl.20.08 var jag hemma i Borlänge igen.
Det var min dag det :)


Nationalmuseét, Stockholm

Käkat pizza

Var i skolan som vanligt idag, hade dock bara en lektion som var i 1h. Cyklade hem och roade mig med Disney Sing it på playstation 2 och cyklade sedan till musikskolan och hade gitarrlektion och gitarrorketster. På min gitarrlektion så fick jag ackord till "Hey there Delilah" som vi spelade. Sen på gitarrorkester så bjöd gitarrorkesterläraren på pizza. Vi åkte till American Take Away och åt där. Sedan åkte vi tillbaka till musikskolan och spelade på "Tears In Heaven". 
Det kanske blir dessert nästa gång på onsdag, då är det gitarrorkester för sista gången.

Vill ha Sommar!

Längtar till sommaren och det härliga varma vädret men nu är det inte långt kvar!


Tagen vid bryggan vid Dalälven. Puss på er <3

Lördag

Vaknade rätt sent igen, vid 11.00 och det blev att laga mat fast först innan så åt vi frukost.
Vid 13.00 tror jag vi åt lunch och sedan efter lunch så gick vi till en lekpark där dom hade gungor och körde Hawaii.
För er som inte vet hur Hawaii går till så kan jag förklara lite snabbt.
 
Det står en person framför gungorna en bit bort och rabblar alfabetet. Dom andra säger stopp och den bokstaven det blir ska den som står där framme komma på något på den bokstaven.
Innan vi började så hade vi bestämt en kategori som t ex artister. Då ska den som står där framme tänka på en artist som börjar på den bokstaven som det hamnade på och sedan ska den som står där framme räkna 1, 2 och 3 och så kör man igång. Den som kommer på nån artist på den bokstaven som är springer fram till gungan, sätter sig på den och gör fart och hoppar sedan av gungan och springer fram till personen som står där framme och viskar den artisten som den personen hade tänkt på och om det är fel så får man springa tillbaka och börja om igen men om man kommer på rätt artist som den personen där framme tänker på så springer man tillbaka till sin gunga och gör fart och hoppar och säger högt den artisten.

Vi lekte den leken ett bra tag :) När vi sedan hade tröttnat så gick vi hem och lade oss på en filt på gräset och åt vindruvor. Vi tittade sedan på Step Up och killen i filmen är ju så snygg! <3


Sedan när filmen var slut så blev det lite familjespel, Rita Gissa, och sedan vid 20.00 tittade vi på Babben och Co för att E.M.D. skulle uppträda med låten "Youngblood".  Riktigt bra!

Efter 22.00 så åkte Josse hem. Mysiga 3 dagar har vi haft <3


Fredag

Vi vaknade vid 11.00 och började dagen med att laga mat. Vi satt ute och åt i det fina vädret. 
Senare på dagen tog vi en promenad ner till dalälven och satte oss på bryggan och tog bilder. 
Kändes som om det var sommar med all den värme som solen gav. Vi kastade stenar i vattnet och försökte få den att studsa  2 ggr på vattenytan men jag lyckades inte så bra :P


Efter en stund så gick vi tillbaka till vår gård och hade en liten picnick utanför vårt hus. Vår picnick bestod av Pannacotta med hallon och så hade vi vindruvor och vaniljdrömmar. Efter vår lilla picnick så cyklade vi till Coop och köpte chips och ost. Vi hade det till vår filmkväll som vi sedan hade. Vi tittade på en skräckis och sen en komedi för att lätta upp spänningen. 2.00 lade vi oss.



Vid bryggan

eftermiddagen på Valborg

Josse kom efter kl.19.00 och vi hade börjat med att grilla maten utomhus. Blev klar med maten alldeles innan hon kom.
Vi satt ute i det härliga vädret och åt. Efteråt grillade vi marshmallows....mums!.

Vid halv nio ungefär gick vi till en majbrasa och stannade där en stund innan vi gick vidare till en annan majbrasa som var några meter ifrån den som vi var på innan. Där hade det inte kommit nå mkt folk alls så vi gick tillbaka till den andra brasan. Vi satte oss på en bänk som var ledig och tittade på brasan ett tag sedan tog vi lite kort och filmade. 

Sedan gick vi till den andra brasan igen och den gången var det mkt mer folk än innan. Vi gick omkring bland folkmassan och plötsligt så hörde vi hur dom började smälla dom stora raketerna vid den andra majbrasan så vi sprang tillbaka till majbrasan och vi hann precis se alla de fyrverkerierna som var kvar och sedan gick vi hemåt. 
På vägen tillbaka hem så stannade Josse till och skrek. Hon hade fått syn på en spindel som kröp på gatan.
Haha, det var lite roligt  :P


    

RSS 2.0